söndag 16 september 2012

Har inga bra ursäkter till varför denna blogg har varit tom så länge, förutom att jag verkar ha tappat bort Hanna, huset och hunden och har varit allmänt lat dessa veckor. Men nu lovar jag att jag är på bättringsvägen! Här kommer låten jag har valt som jag tycker handlar om identitet. I alla fall en del av ordet identitets betydelse.

You need me, I don't need you - Ed Sheeran


Denna version är inte den inspelade och innehåller även en extra del på slutet som kan tyckas inte har något att göra med resten, men jag beundras så mycket av hans live-uppträdande i denna version så jag valde den. 

"And I can't, no I won't hush
 I'll say the words that make you blush
 I'm gonna sing this now "

" See I'm real, I do it all, it's all me
  I'm not fake don't ever call me lazy
  I won't stay put, give me a chance to be free
  Suffolk sadly seems to sort of suffocate me "

" And I won't be a product of my genre
  my mind will always be stronger than my songs are "

Denna låt hade lätt kunnat bli en alltför smörig stolthets-låt om hur "jag är stark, jag är självständig, jag är mig själv". Men han lyckas dels med sin otroliga musik- och sångtalang, men även med sin snabba ironi och humor i texten, få denna sång att bli en originell och intressant låt om sin egen upplevelse och hur han fann sin identitet som musiker. En låt som jag har satt på repeat alltför många gånger.
1 kommentarer:

Klockan 17 september 2012 06:37 , Blogger Mrs Tigerteach sa...

Jag är glad att se dig i bloggrullen Sofia, det ska bli kul att följa din utveckling här!
Visst kan man bli ganska trött på det där"jag är så stark och självständig" - så det krävs att det finns något "mer" för att texten ska tränga igenom. Och det vore roligt att veta vad det är i texten som tränger igenom hos dig, vilka textrader, vilka uttryck. Du talar om snabb ironi och humor, nog så viktiga delar i en text! Det är just att försöka bli tydlig med vad i en text som gör att man berörs som vi ska träna på i kursen, och första utmaningen blir den individuella diktanalysen som vi sjösätter på tisdag. Och du, vi börjar 8.00!! SUCK - men man får tänka att det blir sovmorgon i november ;)

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida